joi, 22 decembrie 2011

Asculta / torule



Darului unui om la nastere: “Atunci cand m-am nascut am simtit ca sunt fericit , dupa atata vreme in care nu am stiut  nimic din exterior , sa intamplat minunea si ocazia speciala a nasteri mele. Tot odata cu asta am primit cadou 4 simturi ca orice al om de pe aceasta planeta. Dar prima si prima oara imi aduc aminte zgomote multe zgomote pentru multa vreme si ma intreb?
 Oare care este importanta auzului cu adevarat in viata? Sa poti auzi o limba straina si ciudata atunci cand nu ai habar ce se intampla si cine esti? Si totusi esti curios sa asculti sa intelegi ce se aude, iar apoi sa poti reproduce acele vorbe. Toate sunetele pe care le aude un copil sunt inregistrate si pastrate adanc in creierul uman. In vreme ce copilul creste , se straduieste sa retina cat mai multe lucruri pe care le aude, dar tot odata invata sa combine acest simt cu un al 2-lea simt al omului, Vazul.
Aceste 2 simturi sunt canale sau chiar sateliti puteti sa le denumiti ,ai omului care inregistreaza totul audio sau motion picture . Toate lucrurile inregistrate de catre ochii, in creier sunt doar niste imagini miscanduse foarte rapid.Exact ca si in construirea unui desene animat. Insa Auzul merge totul ca pe banda ,esti capabil sa reti tot ce auzi daca esti putin atent la ce se spune sau la ce auzim. Chiar daca nu suntem capabil sa le reproducem vocal, putem sa reproducem orice in mintea noastra ce am auzit si este inregistrat.

Si totusi …consider ca este cel mai important simt al omului.

Atunci cand inveti sa asculti cu adevarat gasesti toate raspunsurile, orice lucru care se aude , are un inteles, mai mult sau mai putin. Nu vorbesc de o limba straina sau o limba pe care nu suntem in stare sa o intelegem. Tot ce auzim ne influenteaza in adancirea potentialului de a cauta lucrurile ascunde si ratacite in creierul nostru.  Anumite melodi te influenteaza emotional , toate lucrurile pe care le-ai invatat si auzit au o influenta vocala cu un scop bun sau rau pentru tine.  Diferenta de tonalitate si felul in care o spui , pot influenta parerea persoanelor care te asculta, sa inteleaga gresit adevaratul despre intentia ta. Iar asta poate fii de bine atunci cand ai vrea sa fii lasat in pace si o spui pe un ton vesel fara sa lasi urma de falsitate sau deranj.Sau poate fii rau cand incerci sa oferi un sfat cuiva care inseamna foarte mult pentru tine, si te emotionezi sau te poti pierde in detalii si sa o spui pe o altfel de tonalitate care trebuia spusa si atunci intentia ta se transforma in esec. Dar aici depinde in totalitate de noi ce lasam lumii sa creada.

Cunosc persoane care au mai multe fete doar pentru simplu fapt ca ai nu au fost acceptati candva undeva, sau pur si simplu nu erau multumiti cu cea ce au. “Nu’mi place de mine, sunt gras si nu pot face nimic, sunt trist ca nimeni nu ma baga in seama” etc. Si atunci isi construiesc un caracter care , creatorii acestui caracter spera sa iasa in lume si sa faca  o diferenta . Cum bine spuneam si mai sus , In bine sau in rau.
Dar oare este un lucru bun sa iti ascunzi infatisarea adevarata si sa nu te accepti pe tine asa cum esti? De ce? Tu nu esti liber pentru a te simti bine asa cum esti? Tu nu vrei sa zambesti si sa fii fericit alaturi de prieteni asa cum sunt ei?Sa te certi cu prieteni ca mai incolo sa iti dai seama ca fara ei si fara greselile lor tu ascultatorule nu ai mai invata atat de mult? Si totusi suna putin a egoism cand un om stie sa asculte si invata din greselile unor oameni .Iar de fiecare data cand esti tras la raspundere pentru anumite lucruri pe care le ti pentru tine, le spui mereu:  “dar eu ce vina am ca cei din jurul meu nu stiu sa asculte  “

Stai linistit pe mine nu trebuie sa ma asculti, poate reti mai bine citind.



Un comentariu:

  1. Dragutz, dar nu uita as retii si uh ceea ce scrii si sa practici si uh aceste lucruri...;) O zi buna iti doresc!!! kiss

    RăspundețiȘtergere